De kracht van GitHub Copilot in Code Editors

In de wereld van softwareontwikkeling is efficiëntie een sleutelwoord. Ontwikkelaars zoeken voortdurend naar manieren om hun workflow te verbeteren en hun code sneller en nauwkeuriger te schrijven. GitHub Copilot, een revolutionaire tool ontwikkeld door GitHub in samenwerking met OpenAI, heeft de potentie om deze zoektocht naar optimalisatie naar nieuwe hoogten te tillen.

Programmeren met een AI

Veel mensen denken gelijk dat een AI al je werk overneemt maar dat is dus niet het geval. In tegendeel zelfs, het is meer een ondersteuning dan dat het je werk volledig overneemt. Hieronder lees je hoe GitHub hier de perfecte oplossing voor heeft gevonden met hun tool.

GitHub Copilot: een introductie

GitHub Copilot is een AI-aangedreven codeautocompletetool die ontwikkelaars helpt bij het schrijven van code door suggesties te doen op basis van de context van hun werk. Het maakt gebruik van machine learning-modellen die zijn getraind op enorme hoeveelheden open-source code om nauwkeurige en relevante suggesties te bieden, variërend van eenvoudige codefragmenten tot complexe functies.

Hoe werkt GitHub Copilot in code-editors?

GitHub Copilot analyseert de context van de code en suggereert automatisch relevante codefragmenten terwijl je typt in ondersteunde code-editors. Het is geïntegreerd in populaire code-editors zoals Visual Studio Code en PhpStorm, waardoor ontwikkelaars tijdens het coderen direct toegang hebben tot zijn functionaliteiten.

creating-index

Integratie van GitHub Copilot in PhpStorm

Als je een PHP-ontwikkelaar bent die PhpStorm gebruikt als jouw code editor, kun je GitHub Copilot naadloos integreren in jouw ontwikkelingsworkflow. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

  1. Installeer de GitHub Copilot-extensie voor PHPStorm: Ga naar de instellingen van PhpStorm, zoek naar "Plugins" en installeer de GitHub Copilot-extensie. Na installatie, herstart PHPStorm om de wijzigingen toe te passen.

  2. Verbind GitHub Copilot met PHPStorm: Open een PHP-bestand in PhpStorm en navigeer naar de GitHub Copilot-toolvenster. Log in op je GitHub-account als dat nog niet is gebeurd.

  3. Gebruik GitHub Copilot in PHPStorm: Begin met typen in een PHP-bestand en GitHub Copilot zal automatisch suggesties bieden op basis van wat je typt. Je kunt suggesties accepteren, aanpassen of afwijzen naar behoefte.

Voordelen van het gebruik van GitHub Copilot in PhpStorm

Door GitHub Copilot te integreren in PhpStorm, kun je profiteren van verbeterde productiviteit, nauwkeurigheid en leerervaringen tijdens het coderen van PHP-projecten. De tool kan repetitieve taken automatiseren, programmeren versnellen en nieuwe manieren van coderen leren door suggesties te bieden op basis van de context van je werk.

Voor beginnende ontwikkelaars kan de tool ook als mentor gelden, de tool geeft niet alleen suggesties maar komt ook uitleg. Dit wordt allemaal gedaan in de chatfunctie van de tool.
Deze chatfunctie heeft de kracht om bestanden uit te lezen in jouw project om vervolgens een passend antwoord te geven met een eigen stuk code.

Copilot-chat

Haken en ogen

Hoewel GitHub Copilot een veelbelovende tool is, zijn er ook enkele haken en ogen waarmee ontwikkelaars rekening mee moeten houden bij het gebruik ervan:

  1. Kwaliteit van suggesties: Hoewel GitHub Copilot indrukwekkende suggesties kan doen, kunnen sommige suggesties mogelijk niet voldoen aan de gewenste kwaliteitsnormen. Ontwikkelaars moeten de gegenereerde code altijd zorgvuldig controleren.

  2. Licentie- en auteursrechtelijke kwesties: Het gebruik van GitHub Copilot roept vragen op over de oorsprong en eigendom van de gegenereerde code, vooral bij het werken aan commerciële projecten. Het is belangrijk om de licentievoorwaarden en auteursrechtelijke kwesties te begrijpen bij het gebruik van code die is gegenereerd door GitHub Copilot.

  3. Privacy en gegevensbeveiliging: Aangezien GitHub Copilot AI-technologie gebruikt, moeten ontwikkelaars zich bewust zijn van privacy- en gegevensbeveiligingskwesties met betrekking tot het gebruik van de tool, met name bij het verwerken van gevoelige informatie.

Conclusie

GitHub Copilot is een krachtige toevoeging voor elke ontwikkelaar die op zoek is naar manieren om hun ontwikkelingsworkflow te verbeteren. Door het te integreren in PhpStorm en Visual Studio Code, kunnen ontwikkelaars profiteren van de voordelen van AI-ondersteunde codering terwijl ze werken aan hun projecten.

Contact

Wil je meer weten hoe het Emixion development team te werk gaat? Bekijk dan onze diensten of neem contact met ons op!

roy

Roy Verburgt

.medior crew member development

Gepubliceerd op: 2 mei 2024

2 mei 2024