verschil sea seo afgebeeld

Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren (SEA) is een manier om op kortetermijn resultaat te behalen, dit staat lijnrecht tegenover zoekmachine optimalisatie (SEO). Met onze uitgebreide ervaring en strategische aanpak helpen we organisaties om jouw online zichtbaarheid te vergroten, gerichte doelgroepen te bereiken en nieuwe klanten of opdrachtgevers binnen te halen.

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren, ook wel SEA genoemd, is een betaalde advertentieaanpak waarbij jouw advertenties worden weergegeven boven of naast de organische zoekresultaten op zoekmachines zoals Google. Door te adverteren op relevante zoekwoorden kunnen we jouw bedrijf direct zichtbaar maken voor potentiële klanten die actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

zoekmachine adverteren - emixion

De voordelen van zoekmachine adverteren met Emixion:

  • Direct zichtbaar: Met zoekmachine adverteren ben je direct zichtbaar voor potentiële klanten wanneer ze actief zoeken naar relevante zoektermen. Dit stelt jou in staat om snel in contact te komen met geïnteresseerde gebruikers en hen naar jouw website te leiden.
  • Gerichte doelgroepen: Dankzij geavanceerde targetingopties kunnen we jouw advertenties richten op specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens, locaties, interesses en zelfs gedrag. Zo bereiken we precies de mensen die het meest geneigd zijn om interesse te hebben in jouw aanbod.
  • Meetbare resultaten: Met zoekmachine adverteren heb je volledige controle over jouw advertentiebudget en kun je de resultaten nauwkeurig meten. We monitoren voortdurend de prestaties van jouw campagnes en optimaliseren deze om maximale rendement op investering (ROI) te garanderen.
  • Flexibele advertentieformaten: Bij Emixion maken we gebruik van diverse advertentieformaten, waaronder tekstadvertenties, beeldadvertenties en zelfs videoadvertenties. We bepalen samen de beste strategie die aansluit bij jouw doelstellingen en laten jouw organisatie opvallen tussen de concurrentie.

onze aanpak voor SEA - emixion Onze aanpak voor SEA

  1. Strategie bepalen: bij Emixion geloven we in een samenwerkende aanpak. We beginnen met het analyseren van de mogelijkheden en bespreken jouw doelstellingen voor je onlineadvertenties. Wat wil je precies bereiken en welke kanalen kunnen we daar het beste voor inzetten? We nemen de tijd om jouw wensen en behoeften te begrijpen, zodat we een strategie kunnen ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw organisatie.

  2. Prognose campagne: we voeren een zoekwoordonderzoek uit om te kijken welke zoekwoorden het beste bij de campagne passen. Ook maken we een prognose en berekenen we het verwacht aantal vertoningen, verwacht aantal klikken en de verwachte klikfrequentie (CTR).

  3. Campagne ontwikkeling: dan is het tijd voor de campagne-ontwikkeling. De advertentieteksten worden geschreven, visuals worden gecreëerd en de campagne wordt ingericht.
  1. Monitoren en optimaliseren: we monitoren voortdurend de prestaties van jouw SEA-campagnes en passen deze aan waar nodig. Door het analyseren van data en het testen van verschillende strategieën, zorgen we ervoor dat jouw advertenties optimaal presteren en het hoogst mogelijke rendement behalen. We optimaliseren biedingen, targetingopties en advertentieteksten om de klikfrequentie (CTR) te verhogen en de kosten per klik (CPC) te verlagen. 
  1. Transparante rapportage: Bij Emixion hechten we veel waarde aan transparantie. Daarom krijg je van ons een dashboard waarin jij in één overzicht alle resultaten van de campagnes kunt zien.

Klaar om te adverteren op zoekmachines?

Wil je jouw online zichtbaarheid vergroten, gerichte doelgroepen bereiken en direct resultaat behalen met zoekmachine adverteren (SEA)? Neem vandaag nog contact op met Emixion, hét online marketingbureau in Nijmegen. Onze ervaren SEA-experts staan voor je klaar!