Grand Prix Radio

Grand Prix Radio is een initiatief van Olav Mol en Alexander Stevens samen dé Founder partners van Grand Prix Radio. Op Grand Prix Radio wordt 24/7 een mix van Danceable Hits & Classics en autosport updates uitgezonden. Naast de reguliere radiozender kun je nu ook luisteren naar twee nieuwe stations, Grand Prix radio Classics en Dance Hits.

GPR-screenshot
+
bezoekers
+
app downloads
+
radioluisteraars

Samen winnen we... altijd!

Op Grand Prix Radio hoor je dagelijks de juiste perfect gebalanceerde muziekmix, met ervaren disc-jockeys en elke uur meerdere exclusieve en unieke journalistieke autosport-updates. Ieder Grand Prix weekend is er tijdens de vrije trainingen op vrijdag, kwalificatie op zaterdag en racezondagen live commentaar van Olav Mol en Jack Plooij en de voor- en nabeschouwing van Frans Verschuur en Robin Leféber te beluisteren. In september 2018 werd Grand Prix Radio verkozen tot Beste Online Radiostation 2018 bij de Online Radio Awards.

Naast Grand Prix Radio is er de Award Winning Podcast Formule 1 aan Tafel. Mattie Valk is de vaste presentator van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Naast Mattie Valk en bekende Nederlanders met een passie voor autosport is Frans Verschuur de vaste waarde. Frans is oud-coureur en teambaas en maakte Jos Verstappen kampioen in de 24 uur van Le Mans van 2009. De Podcast F1 aan Tafel werd in 2021 beloond met de Dutch Podcast Award in de categorie Sport. De Dutch Podcast Awards worden jaarlijks uitgereikt door nieuwszender BNR in negen verschillende categorieën.

Emixion is in 2019 benaderd door Grand Prix Radio en sinds 2020 is Emixion de vaste partner voor de online strategie, de nieuwe website en de nieuwe iOS en Andriod apps. Bijzondere features zijn de slider functie waardoor je het live commentaar perfect kunt syncen met de tv-beelden. De website is verder geaccepteerd als serieuze nieuwsbron door Google, hierdoor is nieuwe content bijna real-time vindbaar in Google. Emixion is erg trots op de geweldige samenwerking, net zoals in de Formule 1 ben je samen nu eenmaal sterker! 

Sinds de lancering van de nieuwe website in december 2021 is alleen al het aantal bezochte pagina’s exclusief de raceweekenden met 310% toegenomen. Het aantal downloads van de apps is sinds de lancering van de nieuwe versies verzesvoudigd, gezien het al hoge aantal bij lancering is dit een dik compliment voor alle betrokkenen. Emixion ontwikkeld doorlopend nieuwe functionaliteiten en is er erg trots op dat de websites en apps een zeer belangrijke rol zijn gaan spelen in de groeistrategie van Grand Prix Radio. Door betere geschreven en audio content, award winning podcast, live commentaar tijdens de raceweekenden met synchronisatie functie, een website die door Google gezien wordt als serieuze nieuwsbron is de marktwaarde en het aantal luisteraars sterk toegenomen.

John en z’n team zijn een bevlogen partner voor ons die meedenken en structureel meer doen dan ze beloven. Deadlines worden gehaald, resultaten en verwachtingen worden overtroffen!

Alexander Stevens

.Founding Partner

Meer weten over deze samenwerking? Heb je vragen, wil je advies op maat of wil je sparren over een mooie uitdaging? Maak een afspraak!