Website laten maken: de 5 voordelen van een Laravel website

Wanneer je een nieuwe website of webshop laat maken komen al snel de termen Wordpress, Shopify, Hubspot, Magento en Joomla voorbij. Allemaal vormen van een CMS systeem (contentmanagementsysteem) die het ‘eenvoudig’ maken om daarbinnen een website te maken. Bij Emixion gaat de voorkeur uit naar Laravel! Maar wat is Laravel en waarom bouwen wij websites in Laravel? Wij geven je de 5 voordelen.

Wat is Laravel?

Laravel is een open source PHP-web framework dat in 2011 is ontwikkeld door Taylor Otwell. Het is een van de meest populaire PHP-frameworks ter wereld en wordt gebruikt voor het bouwen van een breed scala aan professionele websites en webapplicaties. Laravel maakt gebruik van het Model-View-Controller (MVC) architectuurpatroon, waardoor het voor een developer gemakkelijk is om de code te organiseren en te onderhouden.

website laten maken - laravel - Emixion

Laravel vs CMS systeem

Een CMS systeem als Wordpress is een contentmanagementsysteem, hierin kan de gebruiker zelf de content van een website beheren. CMS-systemen zijn over het algemeen gebruikersvriendelijk en maken het voor niet technische onderlegde gebruikers mogelijk om content te publiceren. Maar er zit ook een groot nadeel aan standaard CMS systemen als Wordpress, er zitten namelijk beperkingen op de flexibiliteit. Het is lastig om een CMS-systeem volledig aan de specifieke behoeften van een organisatie aan te passen. Laravel is geen CMS maar een PHP framework waardoor het super flexibel is. Organisaties met specifieke wensen, complexe of grootschalige websites, webshops, portals en web applicaties kunnen hierin efficiënt ontwikkeld worden geheel naar wens.

Geen zorgen, bij Emixion leveren we een website of webshop op mét CMS systeem. Het verschil is dat onze developers deze zelf gebouwd hebben in Laravel. Hierin zijn dus altijd nog mogelijkheden toe te voegen en is ook opschaalbaar.

Waarom Laravel?

Laravel is een zeer flexibel framework dat kan worden gebruikt voor het bouwen van een breed scala aan websites en webapplicaties. Dit betekent dat Laravel kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie, zelfs bij grote en ingewikkelde websites en webshops.

De 5 voordelen van een Laravel website

Het is duidelijk dat wij fan zijn van Laravel om websites, webshops, apps en portals te maken. We zetten de 5 belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  1. Enorme flexibiliteit: Laravel is een zeer flexibel framework dat kan worden gebruikt voor het bouwen van een breed scala aan websites en webapplicaties. De mogelijkheden zijn eindeloos! De developer krijgt alle vrijheid die hij nodig heeft. Jij profiteert van een website, webshop, portal of app geheel op maat en naar wens en behoeften ontwikkeld.
  2. Schaalbaar: Een Laravel-website is schaalbaar en kan gemakkelijk worden aangepast aan de groeiende behoeften van een organisatie. Of het nu gaat om het toevoegen van nieuwe functies, het verwerken van meer verkeer of het uitbreiden van de content, Laravel biedt de flexibiliteit die nodig is voor toekomstige groei.
  3. Betere beveiliging: Laravel legt de nadruk op beveiliging en bevat ingebouwde functies zoals geautomatiseerde CSRF-bescherming (beveiligingslek), gegevensversleuteling en gebruikersauthenticatie. Deze ingebouwde beveiligingsfuncties helpen om je website te beschermen tegen onder andere cyberaanvallen en gegevenslekken.
  4. Hoger prestatieniveau: Door gebruik te maken van geavanceerde caching-technieken en optimalisaties op serverniveau, levert een Laravel-website uitstekende prestaties. Snelle laadtijden en responsieve interfaces dragen bij aan een positieve gebruikerservaring, wat weer gunstig is voor de zoekmachinepositie in bijvoorbeeld Google of Bing.
  5. Groeiende community: Laravel heeft een groeiende community van ontwikkelaars die bijdragen aan het framework en hulpmiddelen ontwikkelen. De uitgebreide documentatie maakt het ook gemakkelijk voor ontwikkelaars om snel aan de slag te gaan.

Het laten maken van een website met Laravel biedt niet alleen een krachtige en flexibele ontwikkelomgeving, maar levert ook aanzienlijke voordelen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

Website laten maken? Emixion staat voor je klaar!

Wil je profiteren van de voordelen van een Laravel-website? Bij Emixion zit je goed! Onze ervaren developers bouwen precies de website, webshop, app of portal wat aan al je wensen en behoeften voldoet.

Bij Emixion werken we met WaaS. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over eenmalige hoge kosten voor een nieuwe website. Wij bieden jou website as a service, waarbij we voor een vast bedrag per maand jouw nieuwe website, webshop, app of portal ontwikkelen en onderhouden.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, we maken graag kennis onder het genot van een goede kop koffie of thee!

fleur

Fleur Roelofs

.captain online marketing

Gepubliceerd op: 31 oktober 2023

31 oktober 2023